Aanmelden leerling

Vanuit de vmbo scholen stromen leerlingen door naar de BVT. Wanneer een bedrijf zelf een geschikte potentiële leerling heeft kan deze zich ook aanmelden bij de BVT. De leerling kan zich ook zelf aanmelden. De praktijkopleider van de BVT voert vervolgens een sollicitatiegesprek met de leerling. Wanneer de praktijkopleider de leerling geschikt acht, wordt de koppeling tussen een bedrijf en de leerling tot stand gebracht. Bovendien worden vaste afspraken gemaakt tussen het bedrijf en de leerling.

Aanmelden / meer informatie

Wil je je aanmelden? Of wil je meer informatie over de opleiding? Vul het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.  Voordelen:

  Schoolgeld, studieboeken, lesmateriaal en werkkleding worden 100% vergoed door de BVT

  Direct een salaris verdienen

  Geen lesuitval en een duidelijk rooster

  Enthousiaste docenten en gemotiveerde praktijkbegeleider(s)

  Een eigen e-portfolio

  Intensieve BPV-begeleiding

  Meer dan een standaard bbl-opleiding (scholingspool-model)

  Een perfecte basisopleiding voor niveau 4, bijvoorbeeld opleiding tot verspaningstechnoloog

  Houd je van sleutelen en wil je bij technische diensten aan de slag, dan is deze opleiding een goede basis voor bijvoorbeeld onderhoudsmonteur in de offshoresector

  Arbeids- en detacheringovereenkomst

  De leerling gaat een arbeidsovereenkomst aan met de BVT. De BVT gaat vervolgens een detacheringovereenkomst aan met het lidbedrijf. De arbeids- en detacheringovereenkomst worden afgesloten voor maximaal de duur van de opleiding. Ook kan de leerling in dienst treden bij het bedrijf waar hij tijdens zijn opleiding gedetacheerd is geweest. Gedurende het eerste en tweede leerjaar gaan ze twee dagen per week naar school. Leerlingen worden door middel van competentiegericht onderwijs praktisch en theoretisch opgeleid. De overige dagen werkt de leerling bij het bedrijf waar hij zijn vaardigheden verder kan ontwikkelen en praktijkervaring op doet.

  Opleidingskosten

  Voor de dagen waarop de leerling daadwerkelijk bij het bedrijf werkt, brengt de BVT het bedrijf een tarief per uur in rekening. Dit detacheringtarief is inclusief onderwijsbijdrage, kosten voor de praktijkopleiding etc. Op dit detacheringtarief zijn subsidies en fiscale maatregel in mindering gebracht (resp. Opleidings- en ontwikkelingsfonds, en Wet Vermindering Afdracht Onderwijs). Het bedrijf betaalt dus een tarief dat gebaseerd is op de leeftijd van de leerling en het opleidingsstadium waarin hij of zij zich bevindt (zoals vastgelegd in de CAO).

  Aanmelden kan via: info@bvtdrenthe.nl